Naturlige kilder for testosteron PT2.

I sist innlegg skrev jeg mest om den kjedelige parten av testosteron. Hvilke produkter å styre unna, hva funksjonen til T er og hvordan vite om du har lave T nivåer. MEN nå kommer jo det alle har venta på! The magic pill for sex drive and gains!

 

bodybuilding-ad.jpg

 

Men nei… Dessverre, så har jeg ikke det. Jeg har ingen kul quick fix på din T-mangel. Men jo mer livserfaring man får, jo mer innser man at de beste tingene i livet kommer ikke i form av noe så enkelt som en pille!

Det jeg derimot kan, er å dele mine egne erfaringer og hva studiene sier. Å finne naturlige «T-boosters» har vært relevant flere år hundrer, tilbake til gamle Egypt hvor de prøvde blant annet å spise testikler til dyr for å få mer sexlyst.

ultimate-newborn-sleep-schedule-share.jpg

Søvn. 

ÅH JA. Jeg vet hvor kjedelig det er å høre at søvn er viktig. Men jeg er her for å fortelle hva du TRENGER å høre og ikke kun hva du VIL høre. Så JA, SØVN ER VIKTIG.

Så viktig at i et forsøk gjort hvor 10 friske menn på alderen 20-24, gikk 1 uke med 5 timers søvn per natt så sank testosteron nivået dems med 10-15 %! PÅ EN UKE! Tenk personer som kun sover 5-6 timer per natt i flere år, tenk hvor mye de går glipp av! Tenk noe så naturlig som søvn, det koster ingenting, gir deg bare positive sideeffekter og folk overser det likevel. Du har sjansen til å leve livet ditt på 100%, men velger heller å gå på 70%. Smh!!

Så første part i å få økt T nivåer er søvn, dermed basta!

Har du 7+ timers søvn per natt? Bra. Nå kan vi gå videre til neste 🙂

 

popular-healthy-foods.jpg

Kosthold.

NR 2 er å se på kostholdet ditt. Du er hva du spiser, eller du føler deg som hva du spiser. Litt mindre fengende men la gå. Formulert på en annet måte:

Se på kroppen din som en bil, en bil du kommer til å ha hele livet, som må på reparasjon når den ikke funker. Tenk at mat er drivstoff. Tenk at du skal beholde denne bilen resten av livet, betale minst mulig til reparasjon og la den gå som gli slik at alle damer snur seg når du kjører forbi.

Når du da trengte drivstoff til denne «bilen», ville du da fylt på med spylervæske, bensin og noe utvanna diesel? Eller ville du funnet den øverste klassen av drivstoff? Som ville få bilen din til å være frisk, rask og leve i mange flere år.

Hvis vi ville betalt og gjort litt ekstra for å holde bilen i god stand, hvorfor ikke gjøre det samme for kroppen vår?

Spis dritt hver dag, OG JA, du kommer til å føle deg som dritt.

Det hevdes til og med at prosessert mat som inneholder vegetabilske oljer reduserer T nivåer, grunnet at det inneholder et fett som heter polyunsaturated fat.

Hold bilen/kroppen din i takt, og styr unna mat du vet er dritt/spylervæske!

fuel-1.jpg

 

Her er et par ting å se etter når du har lyst å fylle opp kroppen din med naturlige T boostere:

  • Zink. 

Zink finner du i rødt kjøtt, sjømat, bønner, nøtter, meieriprodukter og Zink supplementer. Zink hjelper blant annet å angripe virus/bakterier som kommer inn i kroppen, hjelper i produksjonen av DNA og reparer mage-tarmkanalen.

  • Hvitløk.

Det er ikke gjort noen forsøk på mennesker som tilsier at hvitløk økter T nivåer, men er vist forsøk på rotter. Hvitløk hjelper bl.a for immunforsvaret og blod sirkulasjonen.

  • Vitamin D.

Det ble vist i et forsøk at menn som MANGLET  Vitamin D, økte i T nivåer av å ta Vitamin D supplementer i 1 år. Men det er ikke vist i noen studier at det øker T nivået til menn som allerede får i seg nok D Vitaminer.

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

 

Det finnes også utallige urter som hjelper for T produksjon og mange andre prosesser i kroppen. Dette er et par:

  • Malaysian Ginseng
  • Ashwaganda
  • Yohimbe

Det finnes mange flere, og du kan få i deg mange av disse urtene gjennom forskjellige teer. Så her er det bare å prøve seg fram.

Generelt burde du bare sikte for et balansert kosthold mye mineraler, vitaminer og minimalt prosessert mat. Så hvis du feks får i deg en frukt smoothie til frokost, grønnsaker og noen proteiner til middag, noen nøtter og en kopp te til lunch, så er du i god rute.

ArnoldFS.jpg

 

Trening. 

Styrketrening vil uten tvil øke dine T nivåer. Et 21 ukers forsøk viste klare endringer i T nivåer når utrente menn begynte med styrketrening og økte i isometrisk styrke og muskelmasse. Gå for øvelser som involverer store muskelgrupper, feks markløft og knebøy. Da er flere muskelfibre i spill som fører til at kroppen produserer mer T.

 

Andre T boostere jeg anbefaler å teste ut er:

  • Kalddusj. Her er det mye myter. Men i følge en artikkel hvor det er referert til 4 forskjellige studier tilsier alle at kalddusjer hjelper til økning av T produksjon. Grunnet at menneske testiklene operer best i 31-36 grader, og ved en kalddusj oppnår de en helt uvanlig kulde som får ned temperaturen på dem. Som visst skal være veldig bra. Jeg vet ikke helt om jeg kjøper den forklaringen, men mange forskjellige kilder mener de kan merke en økning av T nivåer ved kalddusj, men det er veldig vanskelig å få utført studier på dette.
  • Yoga. Kontrollert pusting eller yoga senker kortisol nivåene dine, som er et stress hormon som stopper optimal produksjon av Testosteron. Så senk skuldrene, pust med magen og kjenn T nivåene dine øke.
  • Ro ned på alkoholen. Alkohol bruk over tid er en stor stopper for optimal T produksjon. Mye grunnet redusert søvn kvalitet og ekstrem dehydrering, i tillegg har de fleste menn vell merket hva en alkohol kan gjøre med T nivåene en sen lørdagskveld.

 

giphy (1).gif

 

Kilder: 

 

 

2 kommentarer om “Naturlige kilder for testosteron PT2.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: