Hvordan takle rasisme/hat.

Selvom dette i bunn og grunn er en treningsblogg eller nettside, så følte jeg idag for å skrive et litt annerledes innlegg. Mtp at en veldig liten prosent av mine venner/følgere faktisk bryr seg om trening, så tenkte jeg at dette for en gangs skyld kanskje er et litt mer generelt tema.

For vi har alle opplevd noe form for diskriminering, mobbing eller vonde ord mot deg. Så idag tenkte jeg å dele måten jeg håndterer slike problemer.

 

30875000_10211690796202190_1078459244_n.jpg

 

Du er hvem du er til tross for hva andre sier. 

Hvis du først finner ut hvem du er, hva som kjennetegner deg, hva dine kjerneverdier er, hva dine hjertesaker er, hvem/hva du bryr deg om og hva som er dine mål. Så blir det mye lettere å prelle av seg det negative andre har å si til deg. Dersom du på forhånd har bestemt deg for hvem du er, og hvis noen andre sier noe annet så får det bare være dems mening. Og du får drive videre med du liker og måten du er på.

Hvis du i tillegg gjør klart hvem du faktisk bryr deg om så blir det også mye lettere. Som feks bryr jeg meg mest om min kjæreste, mine nærmeste venner og min familie. Etterfulgt av venner, bekjente osv. Hvis jeg har bestemt meg for at det er disse folkene sine meninger jeg setter øverst, vil en «Du er stygg» kommentar fra noen jeg ikke kjenner, ikke bety en ting. Og en slik kommentar får du nok ikke fra de du bestemmer for er de nærmeste, så da er den situasjonen løst.

 

595129.png

Usikkerhet blant andre.

Noe jeg lenge har prøvd å preke er at det er personene som sprer hat, som det er noe galt med, ikke deg. Bare tenk deg om, det er ganske logisk. Hvis en person har et evig behov for å rakke ned på andre, så har de jo det ikke bra med seg selv? Hvilken sunn og normal person går rundt å bruker så mye energi på å være negativ og spre hat?

Vi ser eksempler på det hele tiden. Hvis noen kommer med en rasistisk kommentar til meg, som feks «Din jævla utlending, kom deg tilbake hvor du kommer fra!», så er det jo helt klart ikke meg det er noe galt med. Skulle jeg tenkt at det var min feil hvor jeg kommer fra? Hva kan jeg gjøre annerledes med det?

Det er jo helt klart personen som sier slikt som har en usikkerhet med seg selv, som de prøver å skjule med et enormt hat.

Det samme kan gjelde hvis det er noen som kaller deg feks for dum. At de kaller deg for dum, stammer nok mer fra at de selv har blitt fortalt at de er det, muligens av foreldrene dems når de var yngre. Som får de til å ta opp den muren, og har et behov å fortelle alle andre at de er dumme for å føle seg bedre.

Så når du neste gang får en negativ og lite konstruktiv kommentar slengt til deg, så tenk heller at det mest sannsynlig ikke er deg det er noe galt med, men heller personen som sier det.

il_fullxfull-213814496.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: