Post Open Feels.

Da var Open ferdig for denne gang, og mitt andre år med deltagelse er over.

«Open» eller CrossFit Games Open er en slags kvalifisering til Europa Mesterskap i CrossFit. I motsetning til de fleste andre kvalifiseringer til EM så er Open for alle. (hvis du betaler 200 kr $$$$).

Når det gjelder deltagelsen i Open så registrerer ca 90% av deltagerne seg kun for gøy, og 10% prøver å komme til Regionals (EM), og forhåpentligvis videre til Games (VM).

Open består av 5 økter over en 5 ukers periode, hver økt blir sluppet på fredag 00:00 og man har til mandag på å gjennomføre økten.  Så registrerer man scoren sin på nett og ser hvilken plassering man får.

2017openinfo_v5_sm.png

 

Det er finnes også flere filter så man kan feks se hvor bra man gjort det forhold til andre på egen alder, sitt yrke, andre medlemmer på din box osv. Man kan også sammenligne seg med de i verdens toppen om man ønsker å miste litt selvtillit 😉

 

img_2008.jpg

Community.

Open er ment å være for alle og skal være noe som samler CrossFit samfunnet. Man hører alltid alle CrossFitere snakke om hva de tror neste Open økt blir, hvordan den forrige gikk osv. CrossFit boxen du trener på kommer kanskje enda tettere på denne tiden og de fleste boxer gjør litt extra ut av Open øktene.

Open skal være konkurerende og sosialt, men også være en tid hvor øktene skal være ekstra gøye, fordi man utfordrer seg selv til nye høyder og «thrower down» med gode venner (med mindre du sikter for regionals)

Dessverre er ikke dette sånn Open er for veldig mange, inkludert meg selv på denne tiden for et år siden. I fjor på denne tiden brukte jeg mesteparten av energien min på å re-do øktene og irritere meg over hvor langt bak jeg var andre. Open øktene putter et enormt stress på hele kroppen din, og spesielt nervesystemet. Og ikke merkelig nok etter alle re-doene og frustrasjonen så ble jeg skadet før jeg fikk fullført hele Open. I tillegg sammenlignet meg selv hele tiden med absolutt alle andre, og spesielt de som hadde drevet med CrossFit i flere år lenger enn meg.

6a00d83452c37169e201b8d192edb9970c-800wi.jpg

Av slik tankegangen går man bare i en ond sirkel og man føler seg aldri god nok. Man feirer ikke PRer eller blir fornøyd med øktene, siden det alltid er noen som slår deg. Slik tankegang kommer det ingenting godt av. I mitt tilfelle så kom nok denne mentaliteten fra mitt vanvittig store ego og konkurranse instinkt, en farlig kombo når du er ny i noe.

 

I år.

Men i år bestemte jeg meg på forhånd å ikke gå på samme smell som i fjor. Jeg satte meg noen mål for årets open som jeg absolutt skulle gjennomføre: (til tross hvor utrolig surt det var til tider)

  • Gjøre Open økten kun 1 gang, ingen re-do.
  • Ikke se på leaderboarden.
  • Andres resultat skal være irrelevant forhold til hvor fornøyd jeg er med egen innsats.
  • Ha det gøy og ikke tenke så mye over at det er Open.

 

I kveld tok jeg min siste økt og kan stolt si jeg greide alle målene mine! 🙂

29541525_10155028850722134_122445182787329970_n.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: