3 tips for en bedre hverdag.

Noe jeg selv syntes er veldig interessant er å finne ut hva man kan gjøre for å bli et mer optimalt menneske. Altså egentlig lete etter forbedringspotensiale i livet, enten om det er med trening, forhold, skole, jobb eller andre ting. Det finnes alltid rom for forbedringer i de fleste aspekter i livet.

Under har jeg laget en liten liste over 3 ting jeg selv har funnet veldig hjelpsomme, som i tillegg er støttet med studert fakta. Jeg håper dette kan hjelpe deg til å bli et mer optimalt menneske og få en bedre hverdag.

 

benefits-of-cold-showers-636x310

KALDDUSJ.

Det er ikke mye som er verre enn å ha en god og varm dusj, så bare telle ned sekundene til hvor du skal skru ned varmen og mini-helvete begynner. Det går plutselig veldig raskt fra varmt til kaldt og du hyperventilere i 30 sekunder, for så å skjønne etter 1 minutt at dette skal du faktisk overleve, og når du går ut av dusjen så føles det helt nydelig.

Selv føler jeg meg utrolig friskere etter en kalddusj og jeg føler både luktesans og de fleste andre sanser skjerpes virkelig. Kalddusj kan gi en økt velvære følelse, i tillegg så er det også flere fysiske fordeler man kan se med kalddusj:

Det finnes mange flere punkter som blant annet vekttap, bedre kontroll over kroppen, bedre viljestyrke, bedre hud og hår, økt testosteron nivåer og flere. Men disse punktene mangler studert forskning på og er ofte mer andres erfaringer av kalddusjer enn ren fakta.

Husk at du trenger ikke å skifte dine dusje rutiner helt, men en kalddusj bare 1 eller 2 dager i uken vil også hjelpe. Begynn med babyskritt.

 

Power-of-Facebook-Marketing-for-Cord-Blood-Banks

 

SOM-FRI MORGEN.

En morgen uten sosiale medier! Vi får høre helt fra vi er barn at morgenen er den viktigste stunden og frokosten det viktigste måltidet. Men hvorfor bryr vi oss mindre og mindre om dette jo eldre vi blir? Er du rundt 18-30 års alderen så ser morgenen din mest sannsynlig slik ut :

  • Alarmen går, slumrer et par ganger, får dårlig tid, hiver i deg noe mat/dropper frokost, pusser tennene og løper ut av huset for å rekke skole/jobb.

I helgen ser det kanskje sånn ut:

  • Våkner i 11-12 tiden, sjekker mobilen, blar gjennom Instagram feeden, svarer på noen snaps, lager en frokost, slenger deg ned i sofaen og ser på serier/sitter på mobilen i noen timer.

Hvordan tror du dagen din kommer til å bli med en sånn start? Føler du deg vell resten av dagen når du har en dritt morgen? Eller er dagene du våkner tidlig, tar deg god tid til å lage frokost, gjøre deg klar og er produktiv resten av dagen som er de beste? 

En fast morgenrutine hvor du fokuserer på deg selv og din egen kropp anbefales for å få en mer produktiv og generelt bedre dag.

Å bruke første halvtimen av morgenen din på å bla nedover Instagram syntes jeg ikke bare er bortkasta tid, men det vil også mest sannsynlig utgjøre hvordan humøret for resten av dagen din kommer til å bli.

Det eneste du mest sannsynlig får ut av den halvtimen er at venninna de er blitt sponset av noen nye vipper og tilbyr 20% rabatt ved koden SOFIE20. 

Når du blar nedover ser du kanskje til og med noe du ikke liker som får deg til å føle deg dårlig med deg selv. Si du ser et bilde av drømme rumpa og blir sur på deg selv fordi du ikke ser slik ut. Er det måten du har lyst å starte morgenen din på? Å være sur på deg selv? 

Når tiden etter du har våknet er ofte de avgjørende minuttene om hvordan resten av dagen din skal bli, så syntes jeg det gir lite mening å skal kaste de bort på å starte den med å bry seg om hva alle andre gjør.

Mitt tips vil være å ikke være på mobilen den første timen du våkner opp. Stå opp i god tid før skole/jobb, lag deg en god frokost, nyt den, ta en dusj og gjør litt lesing/tøying/yoga/meditering hvis du har tid. Jeg lover deg at morgenen og resten av dagen din kommer til å bli betraktelig mye bedre med en slik morgenrutine.

 

fitfact-strengthtraining

STYRKETRENING.

Det viktigste og siste til slutt. Enn hvor mange ganger folk sier det, så går det fortsatt ikke gjennom for så utrolig mange. Men jeg gir det et forsøk til.

Jeg kunne bablet på i det uendelig om hvor bra styrketrening er for HVEM som helst. Men jeg syntes det er nok med disse 4 punktene:

  • Styrketrening kan senke sannsynligheten for å få problemer med insulin resistens, blodtrykk, fettprosent og gastrointensital transit time. Flere problemer som assosieres med diabetes, hjerte og karsykdommer og kreft.
  • Styrketrening vil gi økt forbrenning under selve økten og i tillegg gi økt etterforbrenning opp til 24 timer etter økten. Som altså vil si du kan miste vekt ved å trene med resistens trening.
  • Mindre sjanse for skader. Styrketrening vil styrke ligamenter, muskler og bein som sørge for at musklene ikke gir etter stress.
  • Bedre rustet for dagligdagse aktiviteter. Som nevnt over så vil styrketrening gi deg sterkere muskler, ledd og ligamenter. Feks kan å bli sterk i knebøy senere hjelpe deg med å reise deg opp fra en stol uten problemer, noe veldig mange eldre sliter med.

 

I tillegg til disse fysiske resultatene av styrketrening så finnes det også flere fordeler koblet til det psykologiske. Styrketrening kan blant annet få deg til få bedre selvtillit, hjelpe til mestringsfølelse og en samlet bedre velvære.  

 

 

Kilder:

The relative benefits of endurance and strength training on the metabolic factors and muscle function of people with type 2 diabetes mellitus

https://www.bodybuilding.com/fun/trainingstation1.htm 

http://2be.fit/health/20-benefits-cold-showers/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: