Hvorfor er CrossFit så populært? PART 3

Hvorfor er CrossFit så populært? PART 1

Hvorfor er CrossFit så populært? PART 2

Fra å ha vært mer inne på det psykologiske og litt mer holistiske tanker om hvorfor CrossFit er populært så tenkte jeg å avslutte med selve treningsformen.

Som tidligere forklart så er CrossFit en treningsform som presiserer at trening faktisk skal være tungt for å få resultater, og det er dette mange elsker. Ikke selve følelsen av å være helt gåen, beina skjelver, bicepsen har låst seg, du er helt ute av pust og så ser du på klokka at det kun har gått 2 minutter av din 15 min lange AMRAP. Men det er nok heller følelsen etterpå som folk blir forelsket i.

For helt ærlig, det er ikke mye jeg syntes er bedre enn å komme hjem fra en skikkelig tung økt hvor jeg har gitt absolutt alt, og bare slenge meg ned i sofaen med noe godt å spise. Dette har vært noe av det beste jeg vet gjennom hele min trenings karriere, spesielt etter tunge fotballøkter eller kamp. Jeg sier ofte at jeg kun trener CrossFit så jeg kan ha god samvittighet når jeg kommer hjem og skal spise kebab imens jeg ser på United kamp….

19-faces-everyone-who-is-eternally-exhausted-will-2-28443-1415910697-18_dblbig

Men jeg mener det er denne følelsen folk blir forelsket i og blir så hekta på når det kommer til CrossFit. Å gå helt ned i kjelleren, kjenne på at man må utfordre seg både mentalt og fysisk for så å kunne slappe av 100% med god samvittighet når man er ferdig. Det er litt det samme som når man har vært ute og kjørt noen skikkelig tunge intervaller eller en veldig intens joggetur, det er forferdelig der og da men nydelig når man er ferdig. Og maten smaker aldri så godt som etter det.

Jeg mener alle har godt av å ha noen sånne økter, selvom ikke det alltid frister så mentalt. Det verste er alltid å reise seg opp og starte, men jeg mener det kompenseres med hvor utrolig deilig det er etterpå. Man får en skikkelig god følelse når man er ferdig og kan gå hjem med en slags mestringsfølelse.

Å føle at man har gitt alt, slappe av med god samvittighet og forhåpentligvis sitte igjen med et smil rundt munnen er noen følelser jeg syntes alle mennesker burde kjenne oftere på.

youth-active-jump-happy-40815

Resultater.

Men det er jo tross alt mer enn bare at man føler seg utslitt etter en treningsøkt at folk driver med denne treningsformen. Intensiv trening som feks CrossFit eller intervall trening er vist å være desidert den mest effektive måten å øke sin VO2 max/lunge kapasitet på. Med en økt aerobisk motor og lunge kapasitet så føler man seg utrolig mye bedre og kan utføre enda flere dagligdagse aktiviteter uten problemer.

Samtidig som det er en utrolig effektiv måte å få resultater på utholdenhetsmessig (som vil være motiverende når man ser resultater så fort) så vil ordentlig programmering på en CrossFit box gi styrkeøkning for de fleste, og til og med vil flere oppleve en hypertrofi effekt (økning i muskelmasse). Så bare disse punktene er mer enn nok for å få folk til å fortsette å komme tilbake til CrossFit.

Josh-Bridges-7

Mestringsfølelse.

Å se forbedringer i noe man putter mye tid i er en fantastisk følelse. Mye grunnet til at dette skaper en mestringsfølelse, og for å oppleve mestringsfølelse så er jo CrossFit perfekt.

Noe de fleste får seg en oppvekker av (inkludert meg selv) når man begynner med CrossFit er at det er så utrolig mange ting man ikke kan. Ikke nok med at man skal lære seg olympiske løft som er kompliserte nok i seg selv, så skal man jo lære alt av gymnastikk, ro teknikker, wallballs, sumo dead high pull og alt mulig. Det er alltid noe nytt å lære seg eller bli bedre i, og dette skaper et utrolig mestringsklima.

CrossFit er veldig kjent for at det er en hel haug av forskjellige øvelser og forskjellige varianter av disse øvelsene, dette setter jo et fantastisk grunnlag for flere sjanser til å oppleve mestringsfølelse.

Å putte mye tid i noe og endelig se forbedringer er en spesiell følelse. Å klare sin første muscle up er en prosess som tar veldig lang tid for veldig mange, og derfor føles det desto bedre når man faktisk først greier sin første muscle up. Dette er en slags klassisk milepæl i CrossFit og får som regel fram en del følelser hos folk som greier det for første gang:

 

Så alt i alt opplever mener jeg mestringsfølelsen, resultatene og følelsen etterpå en hard økt er hva som gjør CrossFit så populært når det kommer til selve treningsformen!

 

Sånn da var jeg ferdig med min trilogi om hvorfor CrossFit er så populært, jeg håper dere likte det og kom gjerne med forslag til kommende innlegg 🙂

2 kommentarer om “Hvorfor er CrossFit så populært? PART 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: