Hvorfor er CrossFit så populært? PART 2

Hvorfor er CrossFit så populært? PART 1

Hvis du leste forrige innlegg så kan du skjønne at jeg syntes tilhørighet er numero uno. Men for at man skal føle en tilhørighet til noe så er det som regel noe mer som er underliggende.

Miljøet. 

Det gode miljøet er noe man alltid hører når det er snakk om CrossFit, og det er her Dave Castro og gjengen har gjort CrossFit så bra mener jeg. Miljøet er kanskje en av de største grunnene til at mange driver med CrossFit, flere folk kommer til og med kun på øktene for å sosialisere seg med venner og kanskje svette litt.

Du finner ikke mange treningsformer eller idretter hvor man heier på sisteplassen og hvem som helst kan prøve å kvalifisere seg til VM. Selve kvalifiseringen til VM i CrossFit (også kalt CrossFit Open) er åpen for absolutt alle (så lenge du betaler 20 dollar da;) ) Dette skaper et utrolig felleskap og gjør det enda lettere for folk å relatere seg med hverandre og CrossFit.

Under Open (kvalifiseringen av VM i CrossFit) så gjør alle de samme 5 øktene over 5 uker, på denne måten kan du sammenligne deg med både folkene i din box, din region, i ditt yrke, folk på din alder osv. Og selvfølgelig gjør alle de største CrossFit atletene de samme øktene, så da kan man også sammenligne seg med de og kanskje se hvor langt unna man er/hvor nærme man er topp nivået i CrossFit. Samtidig tar dette opp seer verdien når faktisk CrossFit Games (CrossFit VM) tar av. Nok en gang, genialt. $$$$$$$$$$$

CrossFit har greid å skape et åpent samfunn hvor alle skal bli godtatt som de er, enten om du er en vaktmester, advokat, student, sykepleier eller hvilken hudfarge du har eller hvor god du er i CrossFit. Her er alle velkommen. CrossFit HQ vil prøve å robbe deg for penger enn hvilken nasjonalitet du tilhører! Neida. Joda… 

27045241_10211052541646225_138288826_n.jpg

Men hvordan har CrossFit greid å skape dette inkluderende og åpne miljøet? 

Noe av det mest åpenbare har jeg jo snakket om over, som feks CrossFit Open osv. Men det er ikke kun at hvem som helst kan kvalifisere seg til VM som gjør det til en så åpen og miljø fokusert treningsform. Det blir for tynt og for lite creds til CrossFit skaperne.

Jeg tror det henger sammen med at CrossFit HQ har gått ut med en konsekvent plan om at samhold og åpenhet skal være i absolutt fokus på CrossFit boxer. Og dette har vært en konsekvent strategi de har fått gjennom allerede veldig tidlig i starten av CrossFit, og ved opplæringen av instruktører og CF HQ´s arbeid på sosiale medier.

Små ting som å hilse på nye folk som kommer inn, heie på hverandre, high fives, snakke sammen etter økta,  heie fram sisteplassen, ikke dømme hverandre, instruktører som bryr seg og mange andre ting er en norm på de fleste CrossFit boxer. Små ting som dette er hva som baller seg opp og gjør det til det imøtekommende samfunnet som det er. Du har nok lagt merke til at det finnes ingen speil i de fleste CrossFit boxer, dette er grunnet at det skal være en «Judgement free zone». Ingen speil skal være et symbol på at det ytre ikke har så mye å si og at fordommer kan man legge fra seg ved døra.

På de fleste CrossFit boxer er det normalt at alle medlemmene kjenner til alle. 

Hvor mange ganger har du kommet inn på et nytt kommersielt treningssenter og noen du aldri har sett før begynner å snakke til deg og har lyst å vite mer om deg? Kanskje de lurer på om du har drevet med trening før, om du gleder deg til dagens økt og hva du driver med på fritiden. Antageligvis aldri. Og hvis du har, så har du sikkert tenkt at det var kun en creep som lå ann på deg. #metoo.

På en CrossFit box kan du faktisk snakke til mennesker du møter daglig og trener på samme sted som, utrolig!

 

(et par bilder som er beskrivende av miljøet på boxen jeg trener på) 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 Hvorfor er CrossFit så populært? PART 3

2 kommentarer om “Hvorfor er CrossFit så populært? PART 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: