Den magiske pillen til drømmekroppen.

«Prøv dette trikset for å få drømmekroppen», «Denne treningsformen får deg i form på kun 1 økt», «Få 6 Pack imorgen med denne øvelsen», «Sommeren nærmer seg, slik får du drømmekroppen», «Denne shaken får deg til å miste fett og få mer muskler».

smh

I en fitness verden hvor man hører mye rart og forskjell så er det vanskelig å vite helt hva man skal tro på og ikke. Fitness modellene du følger på Instagram er sponset og får penger for å reklamere for at deres supplementer funker. Alle hevder at deres produkter er de beste og vil gi garanterte resultater. Men hva jeg tidlig kan konstantere med er at: Vil du ha drømmekroppen, eller se tydelige resultater, så finnes det ingen snarveier. 

Selvom det kan være hardt å høre, så kommer drømmekroppen av hardt arbeid og dedikasjon, ikke noe magisk pille. For mange er dette utrolig vanskelig å svelge og er mye av grunnen til at etter 14 Januar så har 90% gitt opp sine nyttårsforsett. Med et mål om at man skal bare bli ferdig med treningen så fort som mulig og gjøre så lite arbeid som mulig, kommer du ikke lang vei med.

Jeg merker det bare selv hvor mye folk spør meg om tips innen trening, men hvor få av de som faktisk gidder inn å lese verken mine eller andres innlegg om trening. Når folk spør om hvordan man får drømmekroppen eller kvalifisere seg til CrossFit Games, så vil de høre et enkelt tips eller få en magisk shake, fordi det er enkelt. Ingen vil høre om å trene 5 timer om dagen, tøye i 3 timer, alle utallige timene med teknikk trening med kun en pinne og slitet med å veie hver eneste matbit. Fordi det er vanskelig og faktisk krever disiplin, noe man ikke trenger med en 2 minutters økt og en «magisk» shake.

b4770c42a941795484f88b1a5f026904.jpg

(Men ikke misforstå, jeg elsker at folk stiller meg spørsmål og er mye av grunnen til at jeg finner inspirasjon til å skrive disse innleggene) 

Men selvom dette er sagt, så er jeg er helt FOR effektive økter. Og er en mot kjemper av folk som mener eneste måten å få resultater på er å svette seg i hjel og være 2 timer på treningssenteret, det finnes mange måter å oppnå resultater på og inneholder ikke bare å gå «beastmode» hele tiden. Jeg har veldig ofte styrkeøkter som kun varer 40 minutter og da likevel går gjennom alt jeg hadde planlagt av øvelser.

Å være lur med treningen har jeg ingenting imot. 

Det finnes likevel ikke en snarvei til drømmekroppen. Man må være strukturert, jobbe hardt, være dedikert og faktisk VILLE gjøre en endring. Men å å jobbe hardt og være dedikert er vide begrep som inkluderer mye innen trening.

Eksempel:

Du er kanskje en av de som sier trening er ALT for deg og at du er super dedikert siden du trener 6 ganger i uken og er på treningssenteret i 2 timer hver økt. Men ellers så sover du kanskje bare 6 timer hver natt, spiser 1500 kalorier og er ute hver torsdag og lørdag. Er du virkelig dedikert til treningen og er det alt for deg? Eller er det bare en liten hobby som du ikke tar så seriøst? Hvis det er tilfelle, så er det så klart ikke noe galt i det. Livet handler om å finne en balanse og jeg roser alle som er aktive og legger ned arbeid, men igjen, du kommer mest sannsynlig ikke til å få den drømmekroppen din med det første, og det nytter heller ikke skylde på noen andre enn deg selv.

Eneste «trikset» jeg noensinne vil gi er å faktisk finne noe du liker innen trening eller lære deg å like det. Enn om det er styrketrening, CrossFit, løping, sirkeltrening, zumba eller Yoga. Når jeg begynte å trene styrketrening så syntes ikke jeg heller det var det gøyeste på jord å løfte en vekt opp og ned 3 set med 12 repetisjoner. Men jeg lærte meg fort å sette pris på og like prosessen, da ble plutselig treninga mye gøyere. Jeg fant gleden i treningen og hengte meg ikke så opp i hva målet var. Resultatene som jeg så etterhvert ble bare bi-effekter av treningsperioder med mye dedikasjon og hardt arbeid.

its-not-just-about-the-destination-but-the-journey-1.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: